вівторок, 14 червня 2022 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Везли новонароджених до Румунії: на Буковині судитимуть двох китайців

Везли новонароджених до Румунії: на Буковині судитимуть двох китайців
Громадян КНР викрили прикордонники. Дітей вилучили та доправили до медичного закладу. Фото: t.me/pgo_gov_ua

На Буковині судимимуть двох громадян Китайської Народної Республіки.

Вони намагалися незаконно переправити новонароджених до Румунії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти тримають у заручниках 58 дітей

"У березні 2022 року двоє громадян Китайської Народної Республіки хотіли незаконно переправити через пішохідну смугу руху на пункті прикордонного пропуску "Порубне" у Чернівецькій області до Румунії двох дівчаток віком до 3 місяців" , - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що документів, які б підтверджували, чиї це діти, їхній вік та місце народження, в іноземців не було. Також китайці не мали документів, що надавали б їм право переправити новонароджених через держкордон.

Громадян КНР викрили прикордонники. Дітей вилучили та доправили до медичного закладу.

З початку вторгнення Росії в Україну викрали 2389 українських дітей. Після звільнення зайнятих територій ця цифра може значно зрости. Частково відомо, хто ці діти й де вони перебувають, сказала уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук.

Зараз ви читаєте новину «Везли новонароджених до Румунії: на Буковині судитимуть двох китайців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі