неділя, 03 грудня 2023 16:26

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ назвали нову реальну проблему для України

В ЗСУ назвали нову реальну проблему для України
Речник Повітряних сил Юрій Ігнат вважає, що допомогти у протидії з КАБами можуть винищувачі F-16. Фото: Укрінформ

Російські керовані авіаційні бомби стали реальною проблемою для України.

Окупанти скидають їх на позиції захисників та прифронтові території. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Ігнат наголосив, що ще півроку тому пуски керованих авіабомб були поодинокі, але тепер окупанти можуть скинути за день до сотні, особливо на півдні України.

"КАБ летить неточно, але це 500 кг бомба. Вибухівки там багато, і вони беруть масованими ударами. Були вже і близько ста за добу показники скидання бомб. Тому це реальна проблема, і ми не просто так говоримо це громадянам", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія похизувалась використанням дорогих касетних боєприпасів під Авдіївкою

Водночас за словами речника Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, окупанти скидають КАБи на прифронтові території, оскільки російська авіація не може залітати у зону дії української ППО.

"Штурмовики та вертольоти, такі як Ка-52 і Мі-24, ми збиваємо, як тільки вони потрапляють у зону дії нашої ППО. Користуючись тим, що ППО не може дістати на великій відстані, з якої скидають Су-35 і Су-34 керовані авіаційні бомби, це 50-70 км за лінією бойового зіткнення, тому ворог користується цим", - пояснив речник.

Ігнат вважає, що допомогти у протидії з КАБами може винищувач F-16, який Україна отримає від партнерів. Ці літаки можуть ефективно знищувати російську авіацію.

"Це меседж і західним партнерам, що нам потрібна зброя, далекобійні системи протиповітряної оборони і якнайшвидше F-16, які могли б протистояти російським літакам", - додав речник Повітряних сил.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

В операційній зоні ОСУВ "Таврія" активність піхоти окупантів знову збільшилась - відбулось 55 бойових зіткнень. Про це повідомив командувач цього оперативно-стратегічного угруповання Олександр Тарнавський в Telegram.

Він повідомив, що за добу ворог втратив 440 осіб живої сили та дев'ять одиниць військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ назвали нову реальну проблему для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі