четвер, 25 жовтня 2012 12:14

У Криму директор школи-інтернату незаконно привласнив 100 тисяч гривень

У Криму директор школи-інтернату незаконно привласнив 100 тисяч гривень
Порушено кримінальну справу. Фото: ru.tsn.ua

Оперативники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Криму викрили у скоєнні злочину директора школи-інтернату, який незаконно привласнив бюджетні кошти на суму понад 100 тисяч гривень. Про це повідомляють у СЗГ ГУМВС України в АР Крим.

"Встановлено, що в липні цього року директор загальноосвітньої школи-інтернату одного з міст Криму, зловживаючи службовим становищем, затвердив акт, згідно з яким огорожа вказаного навчального закладу не відповідала вимогам для експлуатації та потребувала капітального ремонту. При цьому посадова особа достовірно знала, що огорожа взагалі не перебуває на бухгалтерському облікові школи-інтернату", – розповів начальник УДСБЕЗ ГУМВС України в Автономній Республіці Крим полковник міліції Едуард Онацький.

Надалі підприємливий ділок уклав з одним із товариств з обмеженою відповідальністю договір про виконання капітального ремонту огорожі, перерахувавши на розрахунковий рахунок товариства частину грошей в розмірі 113 тисяч гривень. Внаслідок вчиненого посадового злочину державному бюджету були заподіяні збитки в особливо великих розмірах.

На даний час проводяться заходи щодо встановлення інших фактів протиправної діяльності з боку посадової особи. Стосовно чоловіка порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службова фальсифікація) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Зараз ви читаєте новину «У Криму директор школи-інтернату незаконно привласнив 100 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі