пʼятниця, 29 липня 2022 19:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Українських полонених звозили до Оленівки кілька днів – ЗМІ

Українських полонених звозили до Оленівки кілька днів – ЗМІ
У ніч проти 29 червня окупанти обстріляли колонію з українськими військовополоненими в Оленівці Донецької області. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Напередодні обстрілу російські загарбники звозили українських військовополонених в колонію до Оленівки Донецької області кілька днів. У ніч проти 29 червня окупанти обстріляли ці помешкання з людьми.

Обстріл в'язниці, найімовірніше, лише частина із задуманого росіянами. Про це повідомили джерела в Міністерстві оборони виданню ТСН.ua.

"За характером руйнувань можна зробити висновки, що обстріл робили з відстані 15-20 кілометрів від колонії. Як усі розуміють, українські позиції розташовані на дальній відстані від цієї місцевості. І ЗСУ фізично не могли дістати артилерію туди. Не кажучи вже про те, що в цивільну інфраструктуру ЗСУ не стріляють", – повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл полонених "азовців" в Оленівці: Генштаб зробив заяву

До цього військові додали, що зараз є підстави припускати – цим провокації противника найближчими днями не закінчаться.

"Можливо, цей обстріл – лише частина комплексної провокації, наслідки якої можуть настати найближчими днями. Це не твердження і не офіційна позиція відомства, а думки окремих військових", – сказав співрозмовник.

Також військові додають, що за непідтвердженими даними загинули 53 особи.

"Перевіряють інформацію, що до Оленівської в'язниці привезли саме тих українських військовополонених, яких катували", – повідомили в Міноборони.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії в окупованій Оленівці Донецької області. Про це повідомив лідер руху "Азов" Андрій Білецький. Так прокоментував заяву окупантів про загибель українських військовополонених нібито внаслідок удару ЗСУ по колонії. Білецький наголосив, що Росія заздалегідь спланувала цей "віроломний акт". Також від імені підрозділів "Азову" він оголосив "полювання" на кожного причетного до масового убивства.

Близько 40 осіб загинули й 130 поранені внаслідок обстрілу колонії в Оленівці Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Українських полонених звозили до Оленівки кілька днів – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі