понеділок, 09 вересня 2024 20:40

Україна звернулася до партнерів та Інтерполу для затримання втікача Дмитрука

Україна звернулася до партнерів та Інтерполу для затримання втікача Дмитрука
З повідомлень ЗМІ, нардеп Артем Дмитрук виїхав з України 24 серпня. Фото: tsn.ua

Офіс генерального прокурора України звернувся до низки країн із запитом про затримання і тимчасовий арешт народного депутата Артема Дмитрука.

Також внесли клопотання до Інтерполу, щоб щодо Дмитрука оприлюднили червоне оповіщення. Про це Офіс генпрокурора повідомив у понеділок.

"Офіс генпрокурора, згідно з міжнародними договорами про видачу правопорушників, звертається до низки відповідних країн із запитом про затримання і тимчасовий арешт народного депутата, підозрюваного у нападах на військового та правоохоронця, з метою його подальшої видачі Україні", - сказали.

Крім того, за погодженням з Офісом генпрокурора до обліків Генерального секретаріату Інтерполу внесено клопотання про публікацію Червоного оповіщення щодо Дмитрука, повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після удару РФ по "Охматдиту" з рота низки нардепів полилася російська пропаганда - мережі

Офіс генпрокурора нагадав, що Печерський районний суду міста Києва обрав Дмитруку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після чого ініціювали процедуру його розшуку, зокрема міжнародного.

25 серпня сайт "Українська правда" повідомив, що Дмитрук виїхав з України 24 серпня. Він залишив територію Молдови і через аеропорт "Кишинів" вилетів до Італії.

Згодом після цієї публікації Офіс генерального прокурора і ДБР повідомили про підозри Дмитруку за фактами вчинення нападів групою осіб на правоохоронця і військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень і хуліганстві.

Дмитрука оголосили у міжнародний розшук.

2 вересня hromadske повідомили, що нардепа бачили у Лондоні.

Артем Дмитрук обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу в Одесі.

Торік у жовтні генеральний прокурор Андрій Костін погодив порушення кримінальних проваджень щодо двох нардепів - члена франкції "Слуга народу" Олександра Куницького і Дмитрука після побиття чоловіка у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Україна звернулася до партнерів та Інтерполу для затримання втікача Дмитрука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі