неділя, 25 серпня 2024 18:26

Прихильник РПЦ нардеп Дмитрук утік з України: йому оголосили підозру за побиття правоохоронця та військового

Прихильник РПЦ нардеп Дмитрук утік з України: йому оголосили підозру за побиття правоохоронця та військового
Позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав церкву Московського патріархату, незаконно виїхав за кордон. Фото: dilova

Позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав церкву Московського патріархату, незаконно виїхав за кордон.

Він незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня. Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Крім того, того ж дня нардеп залишив територію Молдови і через аеропорт "Кишинів" полетів в Італію ( рейс о 17:40 Кишинів - Рим).

Наразі правоохоронці зʼясовують всі обставини незаконного перетину державного кордону.

Також стало відомо, що нардепу повідомили про підозру через напади на правоохоронця та військового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто голосував проти заборони російської церкви: список депутатів

"Генеральний прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату України за фактами вчинення нападів групою осіб на правоохоронця та військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганстві", - повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи в Одесі, діючи групою осіб, здійснив напад на співробітника правоохоронного органу, у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків.

"При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти зброю, яка знаходилась в останнього", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

Крім того, в інший період часу підозрюваний, перебуваючи в Києві, під час суперечки з військовим завдав останньому декілька ударів, зокрема, в область голови. Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено середньої тяжкості тілесні ушкодження.

В ОГП зазначили, що підозрюваний викликається до слідчого Державного бюро розслідувань для проведення слідчих та процесуальних дій: на 10:00 29 серпня і на 10:00 30 серпня 2024 року.

Сам Дмитрук, коментуючи повідомлення Офісу генпрокурора, заявив у своєму Telegram, що ніякі підозри мені ніхто не вручав.

"А всі ці справи - абсолютно сфальсифікована і вигадана історія", - написав нардеп.

У січні 2022 року Артем Дмитрук влаштував бійку на засіданні земельної комісії Одеської міської ради.

У жовтні 2023 року в центрі Києва сталася бійка за участю позафракційного депутатаДмитрука та депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Куницького.

Також відомо, що у лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської Лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого Службою безпеки України за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

Крім того, журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці позафракційного народного депутата Артема Дмитрука з підозрюваним у п'яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

Зараз ви читаєте новину «Прихильник РПЦ нардеп Дмитрук утік з України: йому оголосили підозру за побиття правоохоронця та військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі