пʼятниця, 27 жовтня 2023 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У Севастополі підірвався російський корабель - Telegram-канали

У Севастополі підірвався російський корабель - Telegram-канали
У Севастополі повідомляють про підрив російського протимінного корабля. Фото: t.me/Crimeanwind

У тимчасово окупованому Севастополі підірвався російський протимінний корабель проекту 23040Г "Володимир Козицький".

Судно раптово підірвалося на зовнішньому рейді Севастопольської бухти. Про це повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер".

За словами очевидців, на зовнішньому рейді Севастопольської бухти корабель повільно "нарізав кола" протягом останніх кількох днів. З машинного відділення судна повалив дим. Після цього корабель за допомогою буксира відтягли в бік Стрілецької бухти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму пролунали вибухи. У місцевих - паніка

Telegram-канал припускає, що глухий вибух з вібрацією, який пролунав у Севастополі 26 жовтня, був наслідком підриву корабля.

"Завдання цього нового розвідувального гідрографічного протимінного корабля проекту 23040Г "Володимир Козицький" - пошук морських мін на дні. Зважаючи на все, він знайшов, що шукав", - йдеться у повідомленні.

Судна проекту 23040Г при повному водотоннажності 192,7 т досягають 33 м завдовжки і 6,8 м завширшки. Середнє осідання - 1,6 м. Ці кораблі оснащені двома дизельними двигунами потужністю по 248 кВт, що дозволяють розвивати швидкість до 13 вузлів.

Україна здатна перемагати у Чорноморському регіоні, російський флот вже тікає із Криму. Про це сказав президент Володимир Зеленський. Він звернувся до людей у Криму, Севастополі, в окупованих районах півдня і сходу України.

У вересні ракетним ударом у Севастополі знищили великий десантний корабель окупантів "Мінськ". Також ураження зазнав підводний човен "Ростов-на-Дону".

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі підірвався російський корабель - Telegram-канали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі