понеділок, 29 лютого 2016 15:35

У СБУ розповіли подробиці затримання "азовця" Краснова

У СБУ розповіли подробиці затримання "азовця" Краснова

Голову цивільного корпусу "Азов-Крим" та одного з організаторів блокади Криму Станіслава Краснова затримали біля схованки з цілим арсеналом зброї, яка була облаштована біля села Щасливе на трасі Київ-Харків.

Про це розповів керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

"Краснов намагався після закладення схованки втекти з місця і чинив опір правоохоронцям. Тому під час його затримання вони були змушені застосувати силу.

Одразу після затримання у супроводі слідчих та оперативних співробітників Краснов був повернутий до місця закладки схованки, де було проведено відповідні слідчі дії, а саме - огляд місця події. У тайнику при цьому було знайдено і вилучено пластикову вибухівку в тротиловому еквіваленті приблизно 42 кілограми. Це за обсягом руйнівної дії 7 протитанкових мін. Також було вилучено 5 корпусів бойових гранат, 6 накольних механізмів до мінних підривачів, а також 10 детонаторів", - розповів Ткачук.

За його словами, затриманню Краснова передувало досудове розслідування, під час якого здійснювався комплекс негласних слідчо-розшукових заходів.

"Результати цих заходів дають підстави нам стверджувати про наявність беззаперечних доказів його причетності до протиправної діяльності. Встановлено, що гранати та вибухівку Краснов попередньо вилучив із іншого місця зберігання - зі схрону, який був для нього підготовлений особами, дані яких слідству зараз практично відомі. Цей схрон був облаштований на трасі Одеса-Київ у Ставищенському районі Київської області", - повідомив Ткачук.

Він продемонстрував відео з реєстратора затриманого.

За словами адвоката Краснова, силовики шість годин катували затриманого.

Зараз ви читаєте новину «У СБУ розповіли подробиці затримання "азовця" Краснова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі