четвер, 27 липня 2023 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У російській армії зростають панічні настрої та збільшується кількість дезертирів – Маляр

У російській армії зростають панічні настрої та збільшується кількість дезертирів – Маляр
Серед особового складу російських окупаційних військ продовжують поширюватись панічні настрої, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Фото: Суспільне

Серед особового складу російських окупаційних військ продовжують поширюватись панічні настрої.

Все більше росіян намагаються не потрапити у зону бойових дій в Україні. Вони втікають із частин, не виконують накази або вдаються до самокаліцтва, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

"Переважна більшість російських військовослужбовців, які проходили підготовку на території Республіки Білорусь та на початку цього місяця були передислоковані на полігони Нижньогородської області, Краснодарського краю РФ для подальшого відновлення втрат підрозділів окупаційних військ, намагаються уникнути потрапляння у райони ведення бойових дій", – написала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі трупів і море техніки: оновили втрати РФ за добу

За її словами, є підтверджені факти збільшення дезертирства, самовільного залишення військових частин, ухиляння від виконання наказів та самокаліцтв з метою уникнення відправки на територію України.

"Відбувається посилення "інформаційно-роз'яснювальної роботи" (читайте залякування) командуванням російських окупаційних військ серед російських військовослужбовців", – додала заступник міністра.

Проте, за словами Маляр, погрози ув'язненням та розстрілами, є малоефективним та ще більше демотивує особовий склад окупаційних підрозділів.

Міністерство оборони Росії залишає тіла загиблих на війні в Україні солдатів на полі бою, щоб не виплачувати компенсацію їхнім родинам.

Ліквідовані окупанти таким чином не значаться загиблими ибо зниклими безвісти. Про це повідомляє видання Newsweek, посилаючись на свідчення російських солдатів в Україні.

Видання наводить свідчення матері одного із загиблих солдатів, якій його товариші по службі розповіли, що її сина вбили під Бахмутом 19 червня.

Зараз ви читаєте новину «У російській армії зростають панічні настрої та збільшується кількість дезертирів – Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі