середа, 26 липня 2023 20:40

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ залишає тіла ліквідованих в Україні окупантів на полі бою, щоб не платити компенсацію сім'ям

РФ залишає тіла ліквідованих в Україні окупантів на полі бою, щоб не платити компенсацію сім'ям
Міністерство оборони Росії залишає тіла загиблих на війні в Україні солдатів на полі бою, щоб не виплачувати компенсацію їхнім родинам. Фото: ОК Південь

Міністерство оборони Росії залишає тіла загиблих на війні в Україні солдатів на полі бою, щоб не виплачувати компенсацію їхнім родинам.

Ліквідовані окупанти таким чином не значаться загиблими ибо зниклими безвісти. Про це повідомляє видання Newsweek, посилаючись на свідчення російських солдатів в Україні.

Видання наводить свідчення матері одного із загиблих солдатів, якій його товариші по службі розповіли, що її сина вбили під Бахмутом 19 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських окупантів

Однак, коли вона намагалася отримати відповіді від місцевої військової влади, виявилося, що вони не мають інформації про її сина. Він не значився загиблим або зниклим безвісти.

Вона зазначила, що за словами товаришів по службі сина, Міноборони Росії залишило його тіло на полі бою, так як повертати його додому буде "невигідно". Також військові зазначили, що це не поодинокий випадок і вони бачили десятки залишених тіл.

Newsweek зазначає, що російські військові не вперше висловлюють невдоволення невиплатою компенсацій. Раніше в російських ЗМІ вже виходило інтерв'ю з пораненими солдатами, які не отримали обіцяних президентом Росії коштів.

3 січня президент Володимир Путін підписав указ, який обіцяє виплатити 5 млн рублів ($55 600) сім'ям російських солдатів, загиблих на війні. Відповідно до закону від березня 2022 року військовослужбовці, які отримали поранення або травми на полі бою, отримають 3 млн рублів ($33 300).

На Таврійському напрямку Сили оборони України системно вибивають ворога та мають певний успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

За останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали майже дві роти. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «РФ залишає тіла ліквідованих в Україні окупантів на полі бою, щоб не платити компенсацію сім'ям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі