пʼятниця, 04 листопада 2016 17:35

У поліції розповіли про криміногенну ситуацію в столиці

У поліції розповіли про криміногенну ситуацію в столиці
nearshop.ru

Від початку 2016 року найбільше злочинів зареєстровані у Шевченківському та Дніпровському районах столиці. "Найспокійніші" райони, згідно зі статистичними даними, - Печерський і Подільський.

Про це Gazeta.ua розказала прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик.

"У столиці з початку року зареєстрували 42,4 тис. злочинів. Із них 12,8 тис. розкриті. У Шевченківському та Дніпровському районах зареєстровано найбільше. Це пояснюється насамперед географічними та соціальними чинниками, тобто розташуванням і густотою населення. На території центральних районів, а саме в Печерському та Подільському, розміщені багато адміністративних приміщень центральних органів влади чи офісів, які перебувають під постійною охороною. Крім цього, у цих районах постійно відбувається велика кількість заходів. Їх охороняють посилені наряди поліції", - говорить Оксана Блищик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік влаштував стрілянину в ресторані

"На рівень злочинності у спальних районах впливає густота населення і скоєння злочинів особами, які прибули з області, - додає прес-секретар поліції. - Найбільше убивств із початку року сталося у Дарницькому районі столиці. Зареєстровані 16 випадків, із них 11 розкрили. У такий самий період минулого року в районі скоїли 7 убивств, 6 із яких розкрили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбійники напали на будинок приватного підприємця

"Найбільше пограбувань сталося у Дніпровському та Деснянському районах. На Печерську таких випадків найменше. Розбійних нападів найбільше сталося у Солом'янському районі Києва - відкрили 80 кримінальних проваджень. Найменше на Печерську та Подолі. Також у Подільському районі найменше нападів на людей із завданням тяжких тілесних ушкоджень - утричі менше, ніж у Святошинському районі. Там зафіксували найбільше таких випадків", - каже Блищик.

Зараз ви читаєте новину «У поліції розповіли про криміногенну ситуацію в столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі