середа, 13 березня 2024 11:32

Три НПЗ, авіабаза та аеродром: джерела в СБУ повідомили про нічні удари по РФ

Три НПЗ, авіабаза та аеродром: джерела в СБУ повідомили про нічні удари по РФ
В Росії у ніч на 13 березня лунали вибухи. Фото: скріншот

Вночі проти 13 березня Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії.

Йдеться про НПЗ в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області. Про це з посиланням на джерела в СБУ повідомляє Українська правда.

За даними джерел, ці удари стали продовження низки спецоперацій по ворожих НПЗ, які раніше розпочала спецслужба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати росіян в Україні перетнули нову психологічну позначку

"Ми системно реалізуємо детально прораховану стратегію зі зменшення економічного потенціалу РФ. Наше завдання - позбавити ворога ресурсів і зменшити потік нафтових грошей та палива, які агресор направляє безпосередньо на війну, на вбивства українських громадян", - зазначило джерело.

Окрім того, СБУ разом з іншими підрозділами Сил оборони атакувала дронами авіабазу ВПС РФ у Бутурлінівці та військовий аеродром у Воронежі.

Тим часом російське Міноборони заявило, що вночі 13 березня РФ атакували десятки українських безпілотників. За офіційними даними, нібито 65 БпЛА вдалося збити. Водночас російські Telegram-канали повідомляли про численні "прильоти" на території РФ.

13 березня у російському Бєлгороді безпілотник врізався в будівлю регіонального управління Федеральної служби безпеки РФ. Унаслідок атаки БПЛА пошкоджено фасад будівлі та вибито шибки, повідомили російські ЗМІ.

У ніч проти 13 березня дрони знову атакували низку областей Росії. Безпілотники нібито було збито над Воронезькою, Бєлгородською областями та Курськом. Є руйнування та постраждалі.

Зараз ви читаєте новину «Три НПЗ, авіабаза та аеродром: джерела в СБУ повідомили про нічні удари по РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі