четвер, 21 липня 2022 22:13

Спецтема: Війна Росії проти України

США визнають дії РФ в Україні геноцидом – Зеленський

США визнають дії РФ в Україні геноцидом – Зеленський
Резолюція закликає підтримати трибунал проти РФ. Фото: Офіс президента

Сенатори Сполучених Штатів Америки представили проєкт резолюції про визнання дій Російської Федерації в Україні геноцидом.

Це перший результат візиту прешої леді Олени Зеленської в США, зазначив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в Telegram.

"У резолюції зазначено, що дії Росії в Україні, які включають примусову депортацію до РФ та цілеспрямоване вбивство українського цивільного населення під час масових звірств, є геноцидом проти народу України", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це був іспит": Зеленська розповіла про візит до США

Також резолюція закликає США разом із союзниками по НАТО та ЄС підтримати трибунали та міжнародні кримінальні розслідування для притягнення російських політичних лідерів і військового персоналу до відповідальності.

Зеленський додав, що всіма своїми терористичними атаками проти українців і нашої держави Росія тільки "закопує сама себе".

Білорусь допомагає Росії у війні проти України. З території країни завдають ударів по військових об'єктах України. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів про це в інтервʼю.

Російські окупанти найбільше випустили ракет по Ізюму в Харківській області, а не по Маріуполю. Від початку повномасштабної війни окупанти завдали по Ізюму 476 ракетних ударів.

Зараз ви читаєте новину «США визнають дії РФ в Україні геноцидом – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі