четвер, 21 липня 2022 21:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко визнав, що з його території обстрілюють Україну

Лукашенко визнав, що з його території обстрілюють Україну
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, як допомагає Росії. Фото: eastnews.ua

Білорусь допомагає Росії у війні проти України.

З території країни завдають ударів по військових об'єктах України. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав про це в інтерв'ю AFP, передає "Белта".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є лише одна загроза з боку Білорусі – ГУР

"Я підтримую Росію в тому, що вони вас попередили. Якби військові Росії проморгали б цей момент, вони змушені були б зустріти масований удар з боку військ НАТО – не України. Зараз не Україна воює, зараз ви там воюєте. Ваші найманці та ваша зброя. Так ви ж ще більші агресори, ніж я", – сказав він.

Лукашенко обвинуватив НАТО, що ті цілились у Білорусь ракетами та розгорнули на кордоні чотири дивізіони.

"Ми й досі говоримо: так, ми беремо участь у операції. Але як: ми закрили захід, південний захід Білорусі, щоб ви звідти не вдарили в спину росіянам. Ось наша участь. Так, ми лікували поранених, загиблих людей, які приймали на територію Білорусі. Ми ліки передавали і передаємо українцям, і росіянам. Це наша участь у цій операції. Ми людей не вбиваємо", – додав він.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Лукашенка.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують "перехід з мирного на воєнний час". Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу й освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.

На Волинському та Поліському напрямках у повітряному просторі Республіки Білорусь відзначається чергування літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50У повітряно-космічних сил збройних сил Російської Федерації. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.

Кремль перекинув до Білорусі найбільший у світі турбогвинтовий літак Ан-22 "Антей". Він може перевозити великогабаритну зброю, ракети, техніку та десант. Українців закликали готуватися до нових ракетних атак по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко визнав, що з його території обстрілюють Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі