четвер, 21 липня 2022 14:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Є лише одна загроза з боку Білорусі – ГУР

Є лише одна загроза з боку Білорусі – ГУР
На території Білорусі можуть готувати диверсантів. Фото: eastnews.ua

Білоруські війська поблизу кордону з Україною не несуть загрози.

Проте Білорусь може готувати диверсантів. Про це під час брифінгу 21 липня заявив представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький, передає Gazeta.ua.

"Загроза у цьому випадку може бути тільки одна, що з території Білорусі можуть діяти диверсійно-розвідувальні групи у наших північних областях. Це і розвідка, і можливі диверсії", – пояснив Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія Білорусі воюватиме в Україні з Лукашенком чи без – боєць полку Калиновського

Українські військові відстежують дії на території Білорусі, щоб бути готовими до можливого наступу. Поки що не фіксується створення ворожих наступальних груп.

На білоруських аеродромах залишається частина російської військової техніки, зокрема авіації. Тому є загроза ударів по території України.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Лукашенка.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують "перехід з мирного на воєнний час". Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу й освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.

На Волинському та Поліському напрямках у повітряному просторі Республіки Білорусь відзначається чергування літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50У повітряно-космічних сил збройних сил Російської Федерації. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.

Кремль перекинув до Білорусі найбільший у світі турбогвинтовий літак Ан-22 "Антей". Він може перевозити великогабаритну зброю, ракети, техніку та десант. Українців закликали готуватися до нових ракетних атак по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Є лише одна загроза з боку Білорусі – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі