вівторок, 29 березня 2011 11:07

Спецтема: Арабські революції

Серед жертв вибуху на збройовому заводі у Ємені виявились і діти

Число жертв вибуху на заводі з виробництва боєприпасів на півдні Ємену продовжує зростати. Як повідомляють "Вести.ру", кількість загиблих досягла 150. При цьому лікарі, що працюють на місці трагедії, попереджають, що і ці цифри не остаточні.

Завод розташований у населеному пункті Батіж в 10 км від міста Джаар. Раніше в результаті зіткнень між урядовими військами і бойовиками ісламістським формуванням вдалося взяти Джаар під свій контроль. Зокрема, бойовики захопили адміністративні будівлі, казарми і офіс регіональної радіостанції. У владі бойовиків опинився і завод з виробництва боєприпасів.

Як передає Euronews, у момент вибуху завод грабували місцеві жителі. За однією з версій, причиною вибуху міг стати необережно викинутий недопалок. Серед загиблих є діти.

Нагадаємо, що повстанці і опозиціонери вимагають відставки президента Ємену Алі Абдулли Салеха, який перебуває при владі близько 30 років. Ємен продовжує жити в режимі НП і на межі громадянської війни. На такому тлі екстремісти зміцнюють свій вплив.

Зараз ви читаєте новину «Серед жертв вибуху на збройовому заводі у Ємені виявились і діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі