понеділок, 03 квітня 2023 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

"Спакували" зрадницю, яка наводила ракети РФ на лікарні й гуртожитки

"Спакували" зрадницю, яка наводила ракети РФ на лікарні й гуртожитки
СБУ затримала ворожу інформаторку, яка наводила російські ракети на лікарні та гуртожитки у Краматорську. Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила ще одну поплічницю агресора, яка наводила російські ракети на лікарні та гуртожитки у Краматорську на Донеччині.

Зловмисницею виявилась мешканка Краматорська, яку дистанційно завербував співробітник російської ФСБ, повідомила 3 квітня пресслужба СБУ.

"Для залучення жінки до негласної співпраці ворог використовував заборонені соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", де вона активно висловлювалась на підтримку збройної агресії РФ. У подальшому за вказівкою агресора ворожа інформаторка намагалася виявити військові аеродроми ЗСУ і місця базування підрозділів Держприкордонслужби на території регіону", – ідеться в повідомленні.

Крім того, вона обходила місто і позначала в електронних картах координати місцевих лікарень та гуртожитків. Розвіддані потрібні були російським окупантам для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об'єктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукав військовий аеродром: СБУ "спакувала" російського агента

Співробітники СБУ затримали зловмисницю під час виконання нею ворожого розвідувального завдання.

У затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для виконання ворожих вказівок та комунікації з представником російської спецслужби.

Наразі фігурантці повідомили про підозру за вчинений злочин. Суд обрав затриманій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки України та Нацполіція ліквідували у Рівненській області шахрайську схему виманювання грошей у родичів зниклих безвісти українських військових. Кошти у родичів українських військовополонених виманювали в'язні Рівненської колонії.

Зараз ви читаєте новину «"Спакували" зрадницю, яка наводила ракети РФ на лікарні й гуртожитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі