пʼятниця, 31 березня 2023 12:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Шукав військовий аеродром: СБУ "спакувала" російського агента

Шукав військовий аеродром: СБУ "спакувала" російського агента
На Кіровоградщині затримали зрадника, який добував для РФ інформацію про місцевий військовий аеродром. Фото: СБУ

На Кіровоградщині затримали зрадника, який здобував для Російської Федерації інформацію про місцевий військовий аеродром. Контррозвідка Служби безпеки України затримала у ході спецоперації ще одного агента ФСБ.

Зловмисником виявився місцевий житель, який потрапив у поле зору російської спецслужби під час його поїздок до Росії ще до початку повномасштабного вторгнення, повідомила 31 березня пресслужба СБУ.

"Торік після 24 лютого агресор дистанційно залучив чоловіка до негласної співпраці проти України. За вказівками ворога він збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Насамперед російський агент намагався виявити військові аеродроми та залізничні маршрути переправлення зброї і боєприпасів українських військ у прифронтові райони. За завданням кураторів він шукав аеродром, де випробовують безпілотні літальні апарати", – ідеться в повідомленні.

Для цього зрадник об'їжджав місцевість та здійснював фото- і відеофіксацію об'єктів. Особливу увагу звертав на рух залізничного транспорту. Отримані відомості він намагався передати до ФСБ через месенджер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піймали на гарячому: керівництво митниці викрили на системній корупції

Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по регіону. Однак контррозвідники СБУ своєчасно викрили зловмисника і затримали під час виконання ним розвідувального завдання.

У затриманого вилучили телефон, який він використовував для конспіративної комунікації з агресором. Йому повідомили про підозру в державній зраді. Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

Служба безпеки України та Нацполіція ліквідували у Рівненській області шахрайську схему виманювання грошей у родичів зниклих безвісти українських військових. Кошти у родичів українських військовополонених виманювали в'язні Рівненської колонії.

Зараз ви читаєте новину «Шукав військовий аеродром: СБУ "спакувала" російського агента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі