субота, 07 вересня 2024 17:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Сьогодні понад сотня боєзіткнень. Найгарічіше на двох напрямках - Генштаб

Сьогодні понад сотня боєзіткнень. Найгарічіше на двох напрямках - Генштаб
Сили оборони України відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Із початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 101.

Найгарячіше зараз на Покровському та Курахівському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Ситуація на фронті залишається напруженою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання окупантами планів наступу", - пише Генштаб.

На Покровському напрямку російський агресор впродовж дня здійснив 28 атак у районах Воздвиженки, Гродівки, Зеленого Поля, Лисівки, Миролюбівки, Новогродівки, Селідового і Михайлівки.

Сили оборони стримують ворожий натиск і відбили 18 атак, тривають 10 боїв. Росіяни вдарили некерованими авіаційними ракетами по Олександрополю.

На Курахівському напрямку окупанти 27 разів атакували наші підрозділи. Ворог намагався просунутися поблизу Костянтинівки, Красногорівки і Георгіївки, тривають бої у шести локаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про Покровський напрямок: коли там все стабілізується, тоді будемо розмовляти

Росіяни обстрілювали з авіації та артилерії прикордонні райони Сумської і Чернігівської областей. Ворог скинув на Сумщину 14 керованих авіабомб.

На Харківському напрямку російські терористи штурмували позиції наших підрозділів у районі Вовчанська, триває бій. Під ударами ворожих КАБів опинилась Козача Лопань.

Чотири рази ворог атакував наші позиції на Куп'янському напрямку - у напрямку Синьківки, Лозової, Стельмахівки та Андріївки. Сили оборони відбили одну атаку, тривають три боєзіткнення.

На Лиманському напрямку ворог атакував у напрямку Чернещини, Невського, Лозової, Торського і поблизу Макіївки і Діброви. З початку доби - 18 боєзіткнень, тривають два у районі Невського. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку окупанти намагаються прорвати оборону наших військ, отримують жорстку відсіч від українських підрозділів. Так, поблизу Спірного, Верхньокам'янського і Виїмки ворог чотири рази намагався потіснити наші підрозділи, всі атаки відбиті.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили п'ять штурмових дій поблизу Часового Яру, Андріївки і Кліщіївки. Точиться бій поблизу Андріївки. Ворог активно застосовує авіацію, завдаючи ударів КАБами і некерованими авіаракетами по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до п'яти. Ворог, за підтримки штурмової і бомбардувальної авіації, намагається атакувати біля Торецька, де наші захисники відбили три атаки, і Неліпівки, де відбито одну атакувальну дію, тривають два боєзіткнення.

На Времівському напрямку наші війська відбивають три атаки у бік Водяного і Вугледару, три спроби просунутись до Водяного успіхів противнику не принесли, пише Генштаб.

На Оріхівському і Гуляйпільському напрямках окупанти завдають обстрілів по позиціям українських підрозділів і по населених пунктах. Ворог застосовував штурмову авіацію по Новоандріївці.

На Придніпровському напрямку росіяни провалили три атаки. Ворожа авіація завдала ударів по Урожайному, Бериславу, Тягинці і Токарівці Херсонської області, росіяни скинули 10 КАБів.

За 926 днів втрати російських окупаційних військ становили 623 990 осіб, 16 878 броньованих машин, 8632 танка, 368 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні понад сотня боєзіткнень. Найгарічіше на двох напрямках - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі