четвер, 16 березня 2023 14:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Що нині відбувається у Бахмуті: розповіли про тактику українських військ

Що нині відбувається у Бахмуті: розповіли про тактику українських військ
У Бахмуті нині тривають важкі бої. Фото: glavnoe.in.ua

Українські військові продовжують тримати оборону Бахмута на Донеччині. Там ЗСУ завдають росіянам великих втрат.

Це дозволяє українським захисникам проходити навчання та готуватися до подальшого контрнаступу. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

За його словами, зараз у районі Бахмута українські сили проводять оборонну операцію. Захисники з великими зусиллями стримують ворога, завдаючи йому колосальних втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сітка смерті" для російських загарбників: у ЗСУ розповіли, як знищують ворога

"Вони виснажують, знекровлюють ворога, вибивають його міць, ламаючи його морально-психологічний стан. Поки наші тримають оборонну операцію, їхні побратими в Україні і за кордоном вивчають новітні техніки, новітню тактику бойових дій", ‒ сказав Череватий.

Він додав, що на Бахмутському напрямку та на сході загалом готується підґрунтя, щоб українські бригади, коли будуть готові, могли впевнено "вийти на надломленого ворога і набагато швидше викинути його за межі нашої країни".

Українські воїни скували росіян в Бахмуті на Донеччині. Як наслідок, останні хоч і досягли деяких успіхів, проте великою ціною. Про це на брифінгу заявив начальник американського Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, оцінюючи оборону Бахмута українськими силами.

Зараз ви читаєте новину «Що нині відбувається у Бахмуті: розповіли про тактику українських військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі