четвер, 16 березня 2023 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Україна скувала російські сили" – у США високо оцінили оборону Бахмута

"Україна скувала російські сили" – у США високо оцінили оборону Бахмута
Начальник Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі оцінив оборону Бахмута в Донецькій області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські воїни скували росіян в Бахмуті на Донеччині.

Як наслідок, останні хоч і досягли деяких успіхів, проте великою ціною. Про це на брифінгу заявив начальник американського Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, оцінюючи оборону Бахмута українськими силами.

Він наголосив, що битва за місто триває, а наші воїни продовжують доблесно стояти на своїх позиціях.

"Маючи надійну оборону, Україна скувала російські сили в цьому місті, і вони вимагають дуже великих витрат від групи "Вагнера" та російських регулярних збройних сил", — сказав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бахмутський напрямок: спецпризначенці ЗСУ змусили ворога відмовитися від штурму

Запеклі бої точаться і в Бахмуті, і навколо міста, зауважив Міллі.

Генерал додав, що Захід робить багато для того, аби зміцнити ЗСУ в питанні обладнання, боєприпасів та навчання.

"Зрослий український потенціал дозволить українському керівництву в майбутньому розробити та реалізувати безліч варіантів для досягнення своїх цілей та доведення цієї війни до успішного завершення", — резюмував воєначальник.

14 березня на засіданні Ставки ухвалили рішення продовжити оборону міста Бахмут.

Командувач Сухопутними військами Олександр Сирський заявив, що сили та ресурси, які наша сторона залучила для захисту міста, змушують РФ відмовитися від просування вперед.

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний пояснив, що операція в Бахмуті – ключова для стійкості оборони всього фронту. Таким чином ЗСУ виграють час для свого майбутнього контрнаступу, який "вже не за горами".

Глава Пентагону Ллойд Остін назвав події в Бахмуті битвою президента Володимира Зеленського. Так натякнув, що перегрупування ЗСУ, тобто вихід з міста, означатиме бажання зберегти перевагу.

Зараз ви читаєте новину «"Україна скувала російські сили" – у США високо оцінили оборону Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі