четвер, 16 березня 2023 12:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Сітка смерті" для російських загарбників: у ЗСУ розповіли, як знищують ворога

"Сітка смерті" для російських загарбників: у ЗСУ розповіли, як знищують ворога
У ЗСУ зуміли створити "сітку смерті" для російських окупантів. Фото: ukrinform.ua

Збройні сили України створили надзвичайну "сітку смерті" для російських окупантів.

Українські військові навчилися комплексним вогнем усіх засобів ракетно-артилерійського ураження забезпечувати успішний наступ піхоти. Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків начальника Головного управління бойових ударних систем Генерального штабу ЗСУ полковник Сергій Баранов.

За його словами, статистика свідчить, що до 80% втрат росіян у бойовій техніці й живій силі – це робота таких "сіток смерті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії порахували втрати росіян під Бахмутом

"Наші гармаші і ракетники комплексно взаємодіють з іншими засобами ураження – до авіації включно. Завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам ми скомбінували і створили далекобійний "вогневий кулак", який б'є настільки потужно, що ворог вже не має змоги вести з нами дієву контрбатарейну боротьбу", ‒ зазначив Баранов.

Він пояснив, що ЗСУ не чекають відкриття вогню артилерії противника, а завчасно наносять удари й знищують ворога.

"Робиться це ювелірно, щоб не постраждали ані наші війська, ані мирне населення й об'єкти інфраструктури. Нашу "далекобійку" ворог не дістає, а ми їх ‒ так", ‒ додав Баранов.

Загальні бойові втрати Росії на ранок четверга, 16 березня, становлять 162 560 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 1040 росіян, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

У ніч на 16 березня окупаційні війська Росії відмовилися від штурму на Бахмутському напрямку. Причиною стали нові втрати ворога, повідомили Сили спеціальних операцій (ССО).

Зараз ви читаєте новину «"Сітка смерті" для російських загарбників: у ЗСУ розповіли, як знищують ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі