четвер, 16 березня 2023 06:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У Великій Британії порахували втрати росіян під Бахмутом

У Великій Британії порахували втрати росіян під Бахмутом
Росія втратила під Бахмутом до 30 тис. убитих та поранених. Фото:  facebook.com/GeneralStaff.ua

У боях за Бахмут з травня минулого року російська регулярна армія та ПВК "Вагнер" втратили від 20 до 30 тис. убитими й пораненими.

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні, повідомляє Укрінформ.

За його словами, Росія зазнає надзвичайно великих втрат на Донбасі.

"З травня минулого року лише в районі Бахмута було вбито і поранено від 20 до 30 тис. "вагнерівців" і регулярних російських військових. Це величезні людські втрати при загальному просуванні приблизно на 25 кілометрів", ‒ сказав Стаббс.

На думку британського військового дипломата, це означає, що на кожен пройдений кілометр припадає понад 800 убитих або поранених російських військовослужбовців, переважна більшість з яких ‒ бойовики "Вагнера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Пентагону прокоментував рішення Зеленського продовжити оборону Бахмута

При цьому власнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину "стає дедалі важче поповнювати запаси для того, що він назвав "м'ясорубкою" на сході України".

За словами Стаббса, судячи з усього, в Росії вичерпуються запаси ракет. Про це свідчить зростання інтервалів, з якими РФ завдає ударів по Україні.

Гостро стоїть і питання забезпечення російських військ технікою.

"Росія зазнала величезних втрат важкої бронетехніки, що змусило її розгорнути на фронті 60-річні основні бойові танки Т-62. З літа 2022 року було знято зі зберігання приблизно 800 застарілих Т-62. Зовсім недавно в Україні також були розгорнуті російські бронетранспортери БТР-50 – раритетні машини, які вперше були прийняті на озброєння російської армії в 1954 році", ‒ сказав Стаббс.

Він також відповів на запитання: чому ж нове покоління російської військової техніки, яке так вихваляють, відсутнє на полі бою?.

"Правда полягає в тому, що розрекламований російський основний бойовий танк нового покоління Т14 "Армата" виявився "білим слоном", який ледве здатен взяти участь у параді, не кажучи вже про бойові дії в Україні. А російські військово-повітряні сили настільки не довіряють багатоцільовому літаку 5-го покоління Су-57, що не наважуються використовувати його над Україною", ‒ сказав Стаббс.

За його словами, російське військове командування демонструє "вражаючий брак компетентності" та розтрачує стратегічні ресурси заради невеликих тактичних перемог.

Українські прикордонники у Бахмуті відбили два штурми російських окупантів. Протягом дня знищили п'ятьох окупантів, 16 – отримали порання. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Сили оборони України досягли певних успіхів на півночі від Бахмута в Донецькій області. Деталі цих досягнень поки що розкривати не можна, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії порахували втрати росіян під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі