середа, 15 березня 2023 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ досягли певних успіхів в районі Бахмута – Маляр

ЗСУ досягли певних успіхів в районі Бахмута – Маляр
Битва за український Бахмут триває. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Сили оборони України досягли певних успіхів на півночі від Бахмута в Донецькій області.

Деталі цих досягнень поки що розкривати не можна, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у телемарафоні "Єдині новини" 15 березня, передає Gazeta.ua.

За її словами, ситуація навколо Бахмута є дуже динамічна. Російські окупанти атакують місто із кількох напрямків і намагаються оточити. Продовжуються запеклі бої.

"Є динаміка бойових дій, ворог зазнає значних втрат. У них є успіхи, але вони є і у нас. Збройні сили України змогли зробити дещо на півночі, є і позитивна динаміка", – сказала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр пояснила, чому російські окупанти не можуть реалізувати свої цілі

Вона наголосила, що Сили оборони роблять все можливе для стримування противника та закликала довіряти рішенням військових.

Захопити Бахмут російські окупанти намагаються вже сім місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб захопити Бахмут, де тривають постійні позиційні бої. Водночас наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Ягідне, Хромове та Оріхово-Василівка, повідомив Генштаб ЗСУ вранці 15 березня.

Основною метою росіян на фронті залишаються спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього ворог зосереджував зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби ЗСУ відбили понад 90 атак на цих напрямках.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ досягли певних успіхів в районі Бахмута – Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі