середа, 15 березня 2023 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут: Генштаб повідомив новини з найгарячішої ділянки фронту

Бої за Бахмут: Генштаб повідомив новини з найгарячішої ділянки фронту
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Триває 385-та доба російського широкомасштабного вторгнення. Основною метою противника на фронті в Україні залишаються спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Для цього ворог зосереджував зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках, повідомив уранці 15 березня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Завдяки професійним і злагодженим діям, наші захисники відбили понад 90 атак противника на зазначених напрямках.

"На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб захопити місто Бахмут, де тривають постійні позиційні бої. Водночас, нашими захисниками відбито атаки противника в районах населених пунктів Ягідне, Хромове та Оріхово-Василівка", – ідеться у повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Противник зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Ворог водночас продовжував інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армію РФ планують поповнити сотнями тисяч контрактників

Авіація Сил оборони за добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження окупантів, три удари по місцях розгортання ЗРК противника та ще три удари по інших важливих об'єктах росіян.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження особового складу противника, три пункти управління підрозділами армії РФ та розгорнуту позицію протиповітряної оборони ворога.

Позиція Ставки головнокомандувача щодо Бахмута не змінилася. Цей напрямок й надалі посилюватимуть.
На Бахмутському напрямку менш ніж за тиждень знищили понад 1100 солдатів ворога. І ще як мінімум півтори тисячі санітарних ворожих втрат, повідомляв президент.
За минулу добу Сили оборони України відбили понад 100 атак російських окупантів на п'яти напрямках.
Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут: Генштаб повідомив новини з найгарячішої ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі