понеділок, 17 жовтня 2022 15:32

Спецтема: Війна Росії проти України

"Син не витримав" – окупанти на блокпосту не пропустили чоловіка з хворою матір'ю

"Син не витримав" – окупанти на блокпосту не пропустили чоловіка з хворою матір'ю
Російські окупанти не пропустили чоловіка з матір'ю з серцевим нападом. Фото: eastnews.ua

Мешканець захопленого росіянами Мелітополя Запорізької області просив окупантів пропустити його через блокпост у Василівці.

Чоловік благав на колінах загарбників, щоб устигнути доправити хвору матір до лікарні. Про це повідомляє місцеве видання "РІА Мелітополь".

Мешканці Мелітополя та інших окупованих територій уже третій тиждень на КПП "Василівка" не можуть виїхати до Запоріжжя. Вони чекають в авто й щоночі спостерігають, як летять ворожі ракети з окупованих територій до Запоріжжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мінус" 21 одиниця техніки й багато "300-х": ЗСУ готують Запорізьку область до повного звільнення

Деякі українці не витримують довгих очікувань, у них стаються проблеми зі здоров'ям. Як розповіли очевидці, чоловік з Мелітополя віз матір пенсійного віку до Запоріжжя. Після шести днів очікування у жінки стався серцевий напад.

"Син не витримав. Після всіх невдалих спроб домовитися з "головним" став на коліна й почав благати, щоб пропустили матір до лікарні. Ці тварюки відмовили. "Ще раз таке шоу влаштуєш, поїдеш зі своєю старою назад до Мелітополя", – відповіли йому. Вперше я бачила, щоб чоловік так принижувався. Але що робити, якщо іншого виходу немає", – розповіла про побачене жінка, яка перебувала на КПП.

Щоб забезпечити довгострокову безпеку й економічну життєздатність, Україна має повернути певні райони.

Будь-яким припиненням вогню РФ буде користуватися, щоб закріпити свої досягнення та заморозити лінію фронту. А також ‒ для підготовки до нової агресії. Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Ключову роль також відіграє Запорізька АЕС. Станція забезпечувала значну частину електроенергії України до російського вторгнення. Її втрата вимагатиме значних інвестицій для заміни генерувальних потужностей та, можливо, перепроєктування елементів української електромережі. Тому звільнення Енергодара має вирішальне значення для стримування витрат часу та грошей на відновлення економіки України.

На Донбасі важливо звільнити від загарбників Маріуполь. А також автомобільні та залізничні мережі на північ через Волноваху у бік Донецька та на захід у бік Мелітополя та Запоріжжя. Для встановлення надійного українського контролю над Маріуполем необхідно звільнити хоча б частину земель, захоплених 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «"Син не витримав" – окупанти на блокпосту не пропустили чоловіка з хворою матір'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі