четвер, 12 січня 2023 06:19

СБУ викрила пособників окупантів у Станично-Луганському районі: колишні чиновники продалися Кремлю
1

Служба безпеки України викрила ще трьох чиновників-колаборантів, які пішли на співпрацю з російськими терористами під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України.

Поплічники окупантів – колишній керівник Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації та двоє його заступників – підтримали окупантів та очолили "адміністрацію" на окупованій території, повідомляє пресслужба СБУ.

"Перебуваючи на "посадах" зрадники виконують завдання Москви з поширення кремлівського режиму й придушення руху опору в регіоні. Для цього вони агітують місцевих жителів вступати до лав окупаційних угруповань і доповідають рашистам про наявність учасників руху опору", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намагався втекти до Молдови: "спакували" колаборанта-бізнесмена

Крім того, пособники російських терористів сприяють "отриманню" місцевими жителями російських паспортів, діючи погрозами та насильством, змушують їх платити "податки" в російський бюджет і займаються "віджиманням" місцевих підприємств.

Наразі псевдочиновникам загрожує не менше 15 років за ґратами з конфіскацією майна на підставі ч.3 ст. 28, Ч. 1 ст. 111, і ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (державна зрада і колабораційна діяльність, вчинені організованою групою). Обвинувальні матеріали вже направлені до суду, СБУ вживає заходів для притягнення ворогів до відповідальності.

Фото: t.me/SBUkr

Подружжя, які виявилися російськими шпигунами, затримала Служба безпеки України в Одесі. Вони допомагали ворогові підготувати ракетний удар по силам протиповітряної оборони та артилерійським складам. Заарештовані є агентами Головного управління Генштабу Збройних Сил Російської Федерації.

Служба безпеки України затримала в Києві колаборантку. Після деокупації Харківщини вона намагалася втекти до Євросоюзу. Зрадниця – колишній голова Куп'янської райдержадміністрації. Вона підтримала ворога, коли вони окупували район.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила пособників окупантів у Станично-Луганському районі: колишні чиновники продалися Кремлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі