четвер, 08 грудня 2022 09:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві зловили зрадницю, яка служила Кремлю: в СБУ розкрили деталі
4

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала у Києві колаборантку. Після деокупації Харківщини вона намагалася втекти до Євросоюзу.

Зрадниця – колишня голова Куп'янської райдержадміністрації. Вона підтримала ворога, коли вони окупували район, повідомили в СБУ.

"За це ворог призначив її до лав керівного складу місцевого окупаційного органу. Там вона була "заступником керівника" Курилівської громади", - йдеться у повідомленні.

Перебуваючи на "посаді", зрадниця виконувала вказівки Кремля щодо поширення окупаційного режиму та залучення місцевих жителів до дій на користь країни-агресора, зауважили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спакували зрадника, який "полював" на українські комплекси "Нептун"

"Вона брала участь у підготовці псевдореферендуму на захоплених територіях Харківщини. Після звільнення регіону колаборантка втекла до столиці, де намагалася оформити документи як переселенка зі сходу України, і після цього виїхати до Євросоюзу. Однак їй це не вдалося", - вказали у службі.

Зрадниці обрали запобіжний захід – утримання під вартою.

Служба безпеки України затримала в Херсоні екскерівника банку РФ. Він мав увести в місті "рубльову зону", за вказівкою гауляйтера Володимира Сальдо.

Пособника ворога виявили під час стабілізаційних заходів у Херсоні.

Зараз ви читаєте новину «У Києві зловили зрадницю, яка служила Кремлю: в СБУ розкрили деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі