четвер, 26 жовтня 2017 11:28

Розповіли про вибухівку, якою підірвали Мосійчука

Розповіли про вибухівку, якою підірвали Мосійчука
Для замаху на депутата Мосійчука могли використати міну МОН-50 або саморобний вибуховий пристрій. Фото: 112 Україна

Вибух біля студії телеканалу "Еспресо" влаштували виконавці з невисоким рівнем професіоналізму. Для замаху використали осколкову міну МОН-50 або саморобну вибухівку.

Таку версію у Facebook назвав атовець Андрій Шор.

"Схоже на погано вицілену МОН-50 з кульками (рідкість, але є) або саморобку.

Везіння Мосійчука, схоже, що націлили ліворуч - нижче (втім, на мопеді прицілити майже й неможливо, це зрозуміло). Або поспішили привести в дію (і велику частину прийняв охоронець біля машини)", - написав Шор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Володимирович, земля!": Мосійчук розказав про момент вибуху

Інша версія атовця — розтяжка або датчик, що активував міну.

"Якщо підривав телефон, причина промаху — затримка набору, яку треба враховувати. Виконавці не встигли увійти в зону ураження", - додав Шор.

Атовець припускає, що мопед використали як зручний предмет для міни — якщо транспортний засіб належить Віталію Балі. Якщо ж мопед не його — виконавці могли приїхати на мопеді з уже встановленою вибухівкою.

Вибух біля "Еспресо" пролунав увечері 25 жовтня. Його розцінюють як замах на депутата Ігоря Мосійчука. Він зараз перебуває у лікарні. Крім нього, поранено ще 2 людей. Охоронець депутата та випадковий перехожий загинули від ураження вибуховим пристроєм.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про вибухівку, якою підірвали Мосійчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі