пʼятниця, 01 березня 2024 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни продовжують "м'ясні штурми" на Херсонщині - Гуменюк

Росіяни продовжують "м'ясні штурми" на Херсонщині - Гуменюк
Українські війська утримують плацдарм на лівобережжі Херсонської області. Фото: understandingwar.org

На півдні України російські війська продовжують тактику "м'ясних штурмів".

Окупанти намагаються захопити український плацдарм у Кринках Херсонської області. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Однак, за її словами, накопичення додаткових військових угруповань противника там не спостерігається. Разом з тим окупанти дещо активізували обстріли правого берега Дніпра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог тисне на кількох напрямках: показали свіжі карти боїв

Росіяни намагаються тиснути на цьому напрямку фронту після заяв міністра оборони РФ Сергія Шойгу про нібито "зачищення плацдарму у Кринках", але їм це не вдається. Українські плацдарми там закріплені.

"Штурми з боку ворога - суто "м'ясні". За минулу добу вони спромоглися на чотири штурми", - сказала Гуменюк.

Речниця також додала, що загарбники сформували потужне угрупування на лівому березі Дніпра. Проте, воно здебільшого зосереджене на Запорізькому напрямку і на посиленні військ на сході.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 83 бойових зіткнення, повідомив вранці 1 березня Генштаб ЗСУ.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримувати позиції та відбивати штурми окупаційних військ. Протягом минулої доби противник здійснив чотири безуспішних штурми позицій українських військ на лівобережжі Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни продовжують "м'ясні штурми" на Херсонщині - Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі