пʼятниця, 01 березня 2024 07:38

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ продовжує атакувати в районі Авдіївки - нові дані Генштабу

РФ продовжує атакувати в районі Авдіївки - нові дані Генштабу
Українські війська стримують російські атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники продовжують атакувати в районі Авдіївки.

Окупанти також намагаються прорвати оборону українських військ на Новопавлівському напрямку. Про це вранці 1 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 83 бойових зіткнення. Ворог завдав трьох ракетних та 91 авіаційного удару, здійснив 142 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали 28 населених пунктів. Під артилерійським вогнем ворога були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку сили оборони відбили дві атаки противника в районах населених пунктів Петропавлівка, Табаївка Харківської області. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито 12 атак противника в районах населених пунктів Терни, Ямполівка Донецької області та Білогорівка Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищили три Су-34 - у Генштабі повідомили новини

На Бахмутському напрямку, ЗСУ відбили дві атаки противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 25 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області, де ворог 30 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку силами оборони відбито одну атаку противника в районі Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримувати позиції та відбивати штурми окупаційних військ.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив чотири безуспішних штурми позицій наших військ на лівобережжі Дніпра. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами Повітряних сил ЗСУ знищено три винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, трьох реактивних системах залпового вогню БМ-21 "Град". А також двох артилерійських засобах, двох пунктах управління, складу боєприпасів та засобу радіоелектронної боротьби противника.

Російські війська на Донбасі просунулася на захід від Авдіївки.

29 лютого загарбники захопили кілька населених пунктів у цьому районі, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої тривають у Богданівці (на північний захід від Бахмута) та в Іванівському.

Зараз ви читаєте новину «РФ продовжує атакувати в районі Авдіївки - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі