четвер, 29 лютого 2024 19:42

Знищили три Су-34 - у Генштабі повідомили новини

Знищили три Су-34 - у Генштабі повідомили новини
За добу було 73 бойових зіткнення. Фото: Генштаб ЗСУ

Сьогодні відбулося 73 бойових зіткнення.

Ворог завдав два ракетних та 79 авіаційних ударів, здійснив 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це пише Генштаб у зведенні.

Авіація сил оборони атакувала 10 районів зосередження особового складу противника.

Підрозділи Повітряних сил ЗСУ знищили три винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, трьох реактивних системах залпового вогню БМ-21 "Град", одному складу боєприпасів та одному засобу радіоелектронної боротьби противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили другий за день Су-34 - фото падіння російського літака

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність. Росіяни обстріляли понад 30 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Сили оборони відбили дві атаки противника у районах Петропавлівки і Табаївки Харківської області, де ворог намагався вибити наші війська із займаних позицій. Від обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Наші воїни відбили 11 атак противника у районах Тернів та Ямполівки Донецької області та Білогорівки Луганської області. Там ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону наших військ. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Силами оборони відбили дві атаки противника у районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області. Там ворог намагався покращити своє тактичне положення. Під обстрілами було близько 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 22 атаки ворога у районах Бердичів, Орлівки, Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області. Від обстрілів постраждали близько 20 населених пунктів.

Новопавлівський напрямок

Сили оборони продовжують стримувати ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Там ворог за підтримки авіації 22 рази намагався прорвати оборону наших військ. Обстріляли росіяни понад 20 населених пунктів.

Оріхівський напрямок

Українська армія відбила атаку противника у районі Роботиного Запорізької області. Від обстрілів постраждало близько 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби було чотири спроби штурму позицій.

Командувач Повітряних сил ЗСУ повідомив про знищення на східному напрямку російського літака Су-34.

За 733 дні Сили оборони України знищили 12494 броньованих машин росіян, 6556 танків, 340 літаків, 325 гелікоптерів, 25 кораблів і катерів і підводний човен окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Знищили три Су-34 - у Генштабі повідомили новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі