середа, 03 липня 2024 14:38

Росіянин спалив ракетний крейсер і перебрався в Україну

Росіянин спалив ракетний крейсер і перебрався в Україну
У квітні чоловік підпалив корабель "Серпухов". Фото: РосЗМІ

Легіону "Свобода Росії" спільно з проєктом "Хочу жить" вдалося у квітні провести спецоперацію "Рибалка" з виведення з ладу ракетного корабля "Серпухов" у місті Балтійськ Калінінградської області РФ.

Росіянин влаштував пожежу на кораблі та забрав із собою секретні документи. Про це розповіли на спільній пресконференції, передає "РБК-Україна".

Корабель отримав суттєві пошкодження, його відправили у доки на ремонт.

"2023 року до сил спротиву Легіону "Свобода Росії" долучився росіянин (позивний "Гога"), який був активним противником путінського режиму. Він вийшов на зв'язок із ЛСР, бувши чинним військовослужбовцем Балтійського флоту з допуском до держтаємниці. Довгий час, із загрозою для власного життя він надавав легіону важливу інформацію. Після того, як перебування на кораблі та подальша робота на користь сил опору стала загрозливою, були сплановані та проведені активні дії всередині корабля", - йдеться у повідомленні.

Вдалося зсередини зруйнувати приміщення корабля та повністю знищити засоби зв'язку та автоматизації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За атакою на російський ракетний корабель "Серпухов" стоїть ГУР - Bloomberg

Росіянина безпечно виведели з території РФ завдяки професійній роботі спеціалістів проєкту "Хочу жить". Зараз він в Україні, чоловік долучився до легіону "Свобода Росії".

МРК "Серпухов" проєкту 21631 "Буян-М" - один із найсучасніших ракетних катерів у складі російського флоту. Його спустили на воду 2015-го. Ракетний крейсер здатний використовувати ракети "Калібр" та "Онікс".

"В цілому, проведена акція має неабияку важливість адже, окрім того, що на тривалий час вдалось вивести з ладу один із найсучасніших ракетних кораблів, путінський режим зазнав суттєвих втрат на Балтійському флоті. Це є важливим підтвердженням того, що боротьба проти путінського режиму розгортається по всій території величезної країни, а отже агресор має використовувати все більше сил та засобів для захисту власних територій", - сказали у проєкті "Хочу жить".

7 квітня у Калінінградській області сталася пожежа на російському ракетному кораблі "Серпухов".

Горів ракетоносій у військово-морській базі "Балтійськ" у Калінінградській області РФ.

Через пожежу всередині ракетного корабля повністю знищено його засоби зв'язку та автоматизації. Відновлення боєздатності корабля вимагатиме тривалого часу.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин спалив ракетний крейсер і перебрався в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі