середа, 03 липня 2024 14:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна може восени переламати хід війни - Дикий

Україна може восени переламати хід війни - Дикий
Військовий експерт та ветеран АТО Євген Дикий проаналізував ситуацію на фронті. Фото: theukrainians.org

Протягом цього літа ні Україна, ні Росія не зможуть переламати хід війни.

Перелом міг би бути можливим, якби в Україні раніше почали займатися мобілізацією. Про це в ефірі "Говорить великий Львів" розповів військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий.

"Якби ми зараз мали хоча б паритет з ворогом у живій силі, то враховуючи, що з квітня Конгрес США нарешті розблокував нам допомогу, і десь в травні-червні, ця допомога вже масово сюди доїхала, то якби в нас був паритет по людях, так, за літо ми могли б переламати ситуацію", - сказав Дикий.

За його словами, для України головною ціллю на літо є втримати фронт та провести успішну мобілізаційну кампанію. Це дасть Україні можливість переламати хід подій на свою користь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині загарбники перейшли у глуху оборону - Дикий

"За літо нам, дай Боже, якраз вирівняти сили, набирати темп мобілізації. І в такому разі, десь на середину осені, можна про щось серйозне говорити. В росіян також немає жодного варіанту за літо нас додавити та переломити ситуацію. Пік їхніх можливостей вже пройшов - вони за інерцією ще котяться вперед, і вони ще продавлять чимало де наші позиції, зокрема, на Донеччині. Але не більше цього", - зазначив військовий.

Він також вважає, що нині РФ робить ставку на "повзуче просування". Однак головна мета цього наступу - не захопити Україну, а переконати Захід, що війну проти Росії виграти не можна.

"Вони цим повзучим просуванням не сподіваються, що проповзуть до, як вони кажуть "окупованого російського міста Львів". Вони чудово розуміють, що далеко не проповзуть. Але вони сподіваються таким просуванням остаточно сформувати на Заході думку, що війну в Росії виграти неможливо. Що в Росії нескінчені ресурси та скільки не воюй - вона все одно буде просуватися. І ставка на те, що Захід втомиться і просто вмиє руки від цієї війни", - додав Дикий.

На думку колишнього командира роти батальйону "Айдар" Євгена Дикого, росіяни зараз на максимумі своїх можливостей на фронті. А можливості України тільки починають розгортатись.

За його словами, у Кремлі планують "на момент початку переговорів" вийти до адмінкордонів Донецької області і вийти на річку Оскол.

Зараз ви читаєте новину «Україна може восени переламати хід війни - Дикий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі