пʼятниця, 01 березня 2024 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог тисне на кількох напрямках: показали свіжі карти боїв
9

Російська армія на фронті на Донбасі просунулася на захід від Авдіївки.

29 лютого загарбники захопили кілька населених пунктів у цьому районі, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої тривають у Богданівці (на північний захід від Бахмута) та в Іванівському.

Учора позиційні бої на Луганщині точилися також на рубежі Куп'янськ - Сватове - Кремінна, але підтверджених змін лінії фронту не відбулося.

Позиційні бої тривали: на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та Петропавлівки; на південний схід від Куп'янська в районі Табаївки; на захід від Кремінної в районі Тернів та Ямполівки; на південь від Кремінної біля Білогорівки.

Карти ISW
Фото: ISW
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW

Російські війська перекидають у район Тернів значні артилерійські резерви та постійно проводять наступи за авіаційної та артилерійської підтримки. Ворог просунувся на захід від Бахмута. Бої продовжуються як у Богданівці (на північний захід від Бахмута), так і в Іванівському (на захід від Бахмута).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стратегічні ядерні сили РФ готові до гарантованого застосування - Путін

Бої на Донбасі тривали: на північний схід від Бахмута, в районі Берестового; на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки; на південь від Бахмута в районі Південного та Нью-Йорка.

Російські війська просунулися на захід від Авдіївки. 29 лютого захопили кілька населених пунктів у цьому районі. Відео, опубліковані 28 і 29 лютого, показують, що російські окупанти просунулися в поля на південь і південний захід від Степового (на північний захід від Авдіївки), а також на північний захід від Ласточкиного (на захід від Авдіївки).

Росіяни ненадовго закріпилися на околиці Орлівки, але згодом ЗСУ витіснили їх із населеного пункту.

Позиційні бої тривали: на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки; на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського.

29 лютого російська армія просунулася на захід від Донецька. 28 лютого ЗСУ витіснили російські війська з Красногорівки за кілька годин після входу до населеного пункту.

Позиційні бої тривали: на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки; на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки та Побєди.

29 лютого на прикордонні Донецької та Запорізької областей підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не сталося.

Точилися битви: на південний захід від Великої Новосілки в районі Приютного; на південь від Великої Новосілки в районі Урожайного.

На південному фронті 29 лютого позиційні бої продовжились на заході Запорізької області. Російські війська нібито захопили кілька невстановлених українських позицій біля Роботиного.

Позиційні бої тривають: у районі Роботиного; на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного); у дачному районі біля Антонівського мосту.

Сили оборони продовжують утримувати обмежені позиції на лівому березі Херсонської області, зокрема у районі Кринок.

На фронті на Донбасі територія на захід від Авдіївки залишається центром наступу російської армії. Ворог захопив Авдіївку 17 лютого і з того часу просунувся приблизно на 6 км від центру міста, повідомило 29 лютого Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Ворог тисне на кількох напрямках: показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі