середа, 24 липня 2024 18:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія під час обмінів повертає закатовані тіла без внутрішніх органів

Росія під час обмінів повертає закатовані тіла без внутрішніх органів
14 червня в Україну повернули тіла 254 українських військових. Фото: t.me/Koord_shtab

Країна-агресорка Російська Федерація під час обмінів повертає тіла військовополонених без внутрішніх органів.

Про це повідомили під час зустрічі в Анкарі представників родин військовополонених із послом України у Туреччині Василем Боднаром, пише "Укрінформ".

"На сьогодні вже достеменно відомо, що ми отримуємо тіла закатованих з полону (при обміні тіл). Ми отримуємо не тільки закатовані тіла, а тіла, які, на жаль, без органів. Тобто це підтверджує той факт, що чорний ринок трансплантології органів Російської Федерації працює. І, на жаль, працює з нашими військовополоненими. Тому я вважаю, що про це треба казати на весь світ, щоб зупинити цей злочин", - сказала дружина одного з військовополонених захисників.

Росія відмовляється повертати і вносити в списки на обмін військовополонених Маріупольського гарнізону, сказала жінка.

"Хотіла би попросити виступити Туреччину як країну-покровительку у вирішенні всіх гуманітарних питань, пов'язаних з обміном військовополонених", - звернулася дружина військовополоненого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гітлерівський концтабір: показали фото українців після російського полону

"Розказують дуже страшні речі, переживають за своїх чоловіків, синів. І це реальний біль, який нас стимулює до того, щоб швидше працювати і стимулювати наших міжнародних партнерів вживати певний дій. Одна із основних вимог - це створити міжнародну медичну комісію, яка би досліджувала стан перебування наших військовополонених і допомагала їм боротися з проблемами зі здоров'ям. І це один з меседжів, який був донесений до турецької сторони", - сказав посол Василь Боднар.

Дипломат висловив сподівання, що Туреччина активно долучиться до допомоги членам родин військовополонених з тим, щоб зібрати інформацію про їхніх рідних і домогтися обмінів.

"Я сама мати, і останній зв'язок - я знаю про сина у лютому місяці, коли був обмін. Ми бачимо, в якому стані здоров'я повертаються наші хлопці. Це не передати словами: вони худі, їм потрібна медична допомога. Кожного разу стан їх здоров'я погіршується у полоні. Іде третій рік. І чи дочекаємось, і чи вони дочекаються цього обміну? Ми не знаємо. І тому ми переживаємо. Багато рідних не дочекалися своїх дітей з полону. Це дуже страшно", - сказала мати українського військовослужбовця, який третій рік перебуває у російському полоні.

17 липня з російського полону визволили 95 українців. З початку російського повномасштабного вторгнення Україна звільнила з російського полону 3310 людей, повідомив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Росія під час обмінів повертає закатовані тіла без внутрішніх органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі