понеділок, 30 жовтня 2023 11:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни збираються атакувати Авдіївський коксохімічний завод - ISW

Росіяни збираються атакувати Авдіївський коксохімічний завод - ISW
Під Авдіївкою тривають запеклі бойові дії. Фото: gettyimages.com

Російські загарбники збираються атакувати Авдіївський коксохімічний завод, що розташований на північ від міста.

Нині окупанти зосередили там значну частину своїх сил. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики наводять дані речника Таврійського угруповання військ ЗСУ полковника Олександра Штупуна, який 29 жовтня заявив, що Росія зараз має 40 тисяч особового складу на Авдіївському напрямку та перекидає туди додаткові сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекидає під Авдіївку додаткові сили: аналітики показали нові карти боїв

За словами українського військового експерта Костянтина Машовця, на Авдіївському напрямку діють підрозділи 12 окремої мотострілецької бригади, 16 окремого стрілецького полку мобілізаційного резерву, 22 окремого стрілецького батальйону мобілізаційного резерву. А також 11 окремого танкового батальйону, окремого мотострілецького батальйону, і три зведені тактичні загони батальйонного рівня, включаючи підрозділи БАРС (Бойовий резерв Російської армії) і підрозділи "Шторм Z".

Аналітики наголошують, що російські військові підрозділи, ймовірно, неукомплектовані та можуть бути батальйонами, бригадами чи полками лише за назвою, маючи меншу чисельність, ніж це передбачається в їх ешелонах.

За даними ISW, українські війська контратакували росіян біля Авдіївського породного відвалу та біля Спартака.

Українські війська продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Зокрема, Сили оборони України наступають південніше Бахмута. Про це розповів речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

За його словами, ЗСУ мають успіхи східніше Кліщіївки та східніше Андріївки. Російські загарбники на Бахмутському напрямку здійснили понад 50 невдалих спроб повернути втрачені території.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни збираються атакувати Авдіївський коксохімічний завод - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі