понеділок, 30 жовтня 2023 10:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перекидає під Авдіївку додаткові сили: аналітики показали нові карти боїв
6

Українські війська продовжують ведення наступальний дій на кількох напрямках фронту.

Тим часом загарбники й надалі намагаються оточити Авдіївку Донецької області. За даними українських джерел, РФ зосередила під Авдіївкою близько 40 тисяч своїх військових та перекидає туди додаткові сили. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Ситуація у Харківській та Луганській областях

Російські війська 29 жовтня продовжували наступати на лінії Куп'янськ-Сватове, але підтверджених успіхів не досягли. За даними українського Генштабу, ЗСУ відбили більше семи російських атак поблизу Синьківки та Іванівки. Речник командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо заявив, що минулої доби українські війська також відбили штурм поблизу Петропавлівки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Харківській та Луганській областях
Бойові дії у Харківській та Луганській областях

У Генштабі ЗСУ повідомили, що на Лиманському напрямку російські війська не вели наступальних дій і продовжували перегрупування.

Один з російських "воєнкорів" стверджував, що минулого тижня війська РФ нібито досягли тактичних успіхів біля Степової Новосілки та біля Діброви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагались йти в атаку на кількох напрямках - Генштаб

Бойові дії у Донецькій області

Українські війська 29 жовтня просувалися на схід від залізничної лінії на південь від Андріївки, що за 10 км на південний захід від Бахмута.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

За даними Генштабу ЗСУ, українські війська продовжували наступ на південь від Бахмута. Російський "воєнкор" стверджував, що українські сили атакували поблизу Кліщіївки, намагаючись перетнути залізничну колію біля населеного пункту.

Український Генштаб також повідомив, що російські війська безуспішно атакували біля Хромового, Кліщіївки та Андріївки. Російський військовий блогер стверджував, що минулого тижня сили РФ намагалися повернути втрачені позиції поблизу Кліщіївки та Андріївки.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація біля Бахмута
Ситуація біля Бахмута

В Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська відбили російські атаки біля Кераміка, Степового, Новокалинового, Авдіївки, Тоненького, Опитного, Первомайського. Російський "воєнкор" заявив, що війська РФ готуються атакувати Авдіївський коксохімічний завод безпосередньо на північ від міста.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій під Авдіївкою
Карта бойових дій під Авдіївкою

Один з російських "воєнкорів" стверджував, що українські сили контратакували біля Авдіївського породного відвалу та біля Спартака. Геолокаційні кадри, опубліковані 29 жовтня, показали, що російські війська нібито просунулися на південь від Красногорівки.

Генштаб ЗСУ також повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки.

Бойові дії на півдні України

Міноборони РФ стверджувало, що українські сили атакували поблизу Урожайного та Старомайорського. У російському батальйоні "Восток" скаржилися, що українські війська з 28 на 29 жовтня інтенсивно обстріляли позиції окупантів у районі кордону Донецької та Запорізької областей.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Херсонській області
Бойові дії у Херсонській області

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські штурми поблизу Старомайорського та Золотої Ниви.

Російський військовий блогер стверджував, що українським військам вдалося встановити стійкий контроль над деякими невизначеними російськими позиціями на Запорізькому напрямку та розширити наступальні дії ближче до Нестерянки, Копані та в напрямку Новофедорівки. Він додав, що українські сили також намагалися просунутися в напрямку Новопрокопівки та Вербового.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Запорізькій області
Карта бойових дій у Запорізькій області

Інші російські джерела повідомляли, що українські війська продовжують спроби прорвати оборону РФ на лінії Копані-Роботине. Вони також стверджували, що українські сили продовжували завдавати ударів по окупованому Росією Токмаку, Василівці та невизначеній трасі.

За даними українського Генштабу, ЗСУ відбили російські атаки на Роботине та на захід від Вербового.

Російський військовий блогер стверджував, що українські війська намагалися просунутися до Піщанівки на лівому березі Херсонської області. Він додав, що російські війська нібито перехопили український десант у районі Дачі, що за 10 км на південний захід від Херсона.

Інший російський "воєнкор"стверджував, що українські сили форсують Дніпро групами від 50 до 70 осіб на трьох напрямках.

Українські війська продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Зокрема, Сили оборони України наступають південніше Бахмута. Про це розповів речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

За його словами, ЗСУ мають успіхи східніше Кліщіївки та східніше Андріївки. Російські загарбники на Бахмутському напрямку здійснили понад 50 невдалих спроб повернути втрачені території.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає під Авдіївку додаткові сили: аналітики показали нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі