понеділок, 30 жовтня 2023 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просуваються на південь від Бахмута - Генштаб

ЗСУ просуваються на південь від Бахмута - Генштаб
Українські війська мають успіхи біля Бахмута. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Мелітопольському напрямках.

Зокрема, Сили оборони України наступають південніше Бахмута. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Gazeta.ua.

За його словами, ЗСУ мають успіхи східніше Кліщіївки та східніше Андріївки. Російські загарбники на Бахмутському напрямку здійснили понад 50 невдалих спроб повернути втрачені території.

Через великі втрати росіяни перекидають на цю ділянку фронту додаткові підрозділи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагались йти в атаку на кількох напрямках - Генштаб

На Запорізькому напрямку ворог зробив п'ять невдалих спроб повернути втрачену територію біля Роботиного.

Окрім того, війська РФ й надалі намагаються оточити Авдіївку, але українські воїни стоять на своїх позиціях, завдаючи великих втрат окупантам. Сили оборони продовжують наступальну операцію на осі Мелітополя, завдаючи окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажуючи ворога по всій лінії фронту. На осі Мар'їнки та Шахтарське наші воїни за тиждень відбили понад 125 атак противника.

"На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог продовжує наступальні дії в районах Синьківки, Новопавлівки, Іванівки Харківської області та Надії, Макіївки Луганської області. На цих напрямках українські воїни відбили близько 45 атак противника, завдавши йому чималих втрат як у живій силі, так і у важкому озброєнні", - сказав Ковальов.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 30 жовтня становлять понад 299 940 окупантів. За минулу добу українські військові ліквідували ще понад 860 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби також знищено 15 російських танків та 17 бойових броньованих машин.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просуваються на південь від Бахмута - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі