вівторок, 26 квітня 2022 16:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни застосували зброю, яка призводить до тотальних руйнацій і загибелі цивільних - Денісова

Росіяни застосували зброю, яка призводить до тотальних руйнацій і загибелі цивільних - Денісова
Російські загарбники застосували зброю невибіркової дії. Фото: t.me/denisovaombudsman

Російські загарбники застосували зброю невибіркової дії, яка призводить до тотальних руйнацій і загибелі цивільного населення.

Під час штурму житлових кварталів Маріуполя та Рубіжного ворог застосував системи дистанційного розмінування УР-07М "Пересортировка" на базі шасі БМП-3. На ній також розміщена пускова установка з подовженим зарядом розмінування УЗП-06 і УЗП-06Д, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

"Це дозволяє окупантам пробивати коридор у мінному полі на дальність від 340 метрів до одного кілометра, а його ширина може сягати кількох десятків метрів. Розмінування здійснюється шляхом виникнення ударної хвилі від вибуху снаряда, яка впливає на детонатор міни.

Також УР-07 М може використовуватися для знищення живої сили. За одночасного запуску й підриву декількох зарядів виникає ефект об'ємного вибуху, який здатний розчистити будь-які руїни, знищуючи живу силу, яка їх обороняє", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватажок так званої ДНР заснував медаль "За взяття Маріуполя"

Збройні сили України таких установок не мають.

"Уся відповідальність за наслідки застосування російськими окупантами установки дистанційного розмінування УР-07 "Пересортировка" під час штурму Рубіжного й Маріуполя лежить безпосередньо на військово-політичному керівництві країни-окупантки, оскільки міжнародне гуманітарне право забороняє використовувати зброю, яка завдає надмірних пошкоджень або має невибіркову дію", - додала Денісова.

Ворожий обстріл Азовсталі в Маріуполі Донецької області не припиняється навіть на день попри обіцянки російських окупантів. У бомбосховищах комбінату перебувають цивільні - родини з дітьми, яких захищають українські воїни. Зараз розглядають будь-яку можливість евакуації маріупольців з Азовсталі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни застосували зброю, яка призводить до тотальних руйнацій і загибелі цивільних - Денісова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі