вівторок, 26 квітня 2022 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Ватажок так званої ДНР заснував медаль "За взяття Маріуполя"

Глава терористичної ДНР Денис Пушилін заснував медаль "За визволення Маріуполя".

Про це повідомив у Telegram. Інформацію підтвердив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

"Вважаю за доцільне заснувати медаль "За визволення Маріуполя" і вручати її військовослужбовцям, які особливо відзначилися в боях за це місто", - написав.

Ватажок бойовиків заявив, що під час захоплення Маріуполя росіянами "спостерігалися масові прояви героїзму" окупантів. І нібито російські загарбники "отримали чимало подяк за порятунок від вдячних маріупольців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На війну в Україну з Чечні відправляють ув'язнених та родичів опозиціонерів - розвідка

Радник мера Петро Андрющенко заявив, що російські окупанти намагаються створити ілюзію контролю міста та псевдореальність.

"У той час, коли Пушилін засновує медаль "за взяття Маріуполя", вся незаконна адміністрація міста від окупантів працює не в Маріуполі, а в Мангуші в приміщенні колишньої районної адміністрації. А псевдомер та його команда трупожерів з'являються у місті лише з охороною з військових для фотографій та відеороликів про "покращення", - написав Андрющенко.

Автор: t.me/andriyshTime
 
21 квітня президент Росії Володимир Путін зустрівся з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу у Кремлі. Шойгу заявив, що Маріуполь вже звільнений, обстановка в ньому спокійна, бойовики залишаються в Азовсталі - там блоковано понад 2 тис. націоналістів. Путін назвав штурм Азовсталі недоцільним і наказав його скасувати. Він назвав бойову роботу з Маріуполя успіхом і привітав Шойгу.
Зараз ви читаєте новину «Ватажок так званої ДНР заснував медаль "За взяття Маріуполя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі