вівторок, 26 квітня 2022 12:42

Спецтема: Війна Росії проти України

На війну в Україну з Чечні відправляють ув'язнених та родичів опозиціонерів - розвідка

В Чечні на війну з Україною відправляють ув'язнених, зокрема - родичів опозиціонерів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України в Telegram.

Чеченський філіал ФСБ збирає інформацію про ув'язнених місцевих тюрем для подальшого відправлення в зону бойових дій. Листування посадовців ФСБ містить вимогу надати особисті дані засуджених - домашні адреси, номери телефонів, адреси електронних пошт, IP-адреси пристроїв, які використовуються для входу в "соціально-телекомунікаційну мережу інтернет".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провокації в невизнаному Придністров'ї: президент Молдови скликає засідання Радбезу

"Негайно зібрати й надати на нашу адресу інформацію стосовно громадян Чеченської республіки РФ для подальшого їхнього залучення до проведення спеціальної операції на території України: а) умовно засуджених; б) засуджених до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості; в) засуджених до позбавлення волі за тяжкі злочини; г) засуджених за особливо тяжкі злочини", - йдеться у повідомленні.

Автор: t.me/DIUkraine
 

За словами чеченських опозиційних громадських діячів, такі дії мають дві мети. По-перше, поповнити "людський ресурс" частин, які зазнали значних втрат у боях з українськими захисниками. По-друге, придушити протестні настрої в самій Чечні. Адже нині там розповсюджена практика засудження родичів опозиціонерів. Тепер їм загрожує примусове відправлення в найгарячіші точки фронту. Зокрема, брата відомого чеченського опозиціонера Хасана Халітова вже доправили в одну з частин на передовій. Інших родичів Халітова викрали і їхнє місце перебування - невідоме.

Росія намагається поповнити втрати живої сили, обіцяючи контрактникам захмарні зарплати та можливість мародерства. Після катастрофічних втрат в Україні для відновлення боєздатності військових частин російське командування різними методами намагається залучити росіян до проходження військової служби за контрактом.

Зараз ви читаєте новину «На війну в Україну з Чечні відправляють ув'язнених та родичів опозиціонерів - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі