середа, 06 вересня 2023 05:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вперше підбили британський танк Challenger 2, епіпаж вижив – ЗМІ

Росіяни вперше підбили британський танк Challenger 2, епіпаж вижив – ЗМІ
В Україні знищили танк Challenger-2. Фото: Daily Mail

Британський танк Challenger 2, ймовірно, вперше був втрачений на полі бою через удар противника. Росіяни підбили його в Україні

У мережі з'явилося відео, на якому, як стверджується, зображено палаючий британський танк Challenger 2, пише BBC.

За словами журналістів, справжність згаданих кадрів практично не викликає сумнівів. Джерело в одному із західних міністерств підтвердило, що на відео дійсно Challenger 2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий експерт сказав, як проходитимуть бої восени та взимку

Танки Challenger 2 перебувають на озброєнні 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. За даними джерела видання в одному із західних оборонних відомств, усі чотири члени екіпажу знищеного танка вижили.

До цього був випадок знищення цього танка в Іраку внаслідок "дружнього вогню".

FV4034 Challenger 2 – основний бойовий танк третього покоління сухопутних військ Великої Британії, який перебуває на озброєнні армій Сполученого Королівства, України та Оману. Його спроектувала та побудувала британська компанія Vickers Defence Systems, нині відома як BAE Systems Land & Armaments.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, в північно-західній частині Чорного моря під час спроби висадки ворожого особового складу силами морської авіації Військово-Морських Сил ЗС України знищено ворожий катер типу КС-701 "Тунець".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вперше підбили британський танк Challenger 2, епіпаж вижив – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі