пʼятниця, 01 вересня 2023 23:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни накопичують ракети для масованого осінньо-зимового терору України – Гуменюк

Росіяни накопичують ракети для масованого осінньо-зимового терору України – Гуменюк
Росія намагатиметься повторити торішній ракетний терор України. Фото: slovoidilo

Росія запасається ракетами, щоб бити по Україні восени та взимку.

Під прицілом росіян українські міста та села, фактично Росія намагатиметься повторити торішній ракетний терор. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про російські удари по Україні

За її словами, окупанти битимуть по енергетичних об'єктах, адже вони досі є пріоритетною ціллю для ворога.

"Ми зараз спостерігаємо той факт, що вони фактично накопичують ракетне озброєння. Тому що всім очевидно, що останні атаки – більш економні. Вони виглядають досить скромно, в порівнянні з тим, як розкошували вороги щодо ударів по нашій інфраструктурі", – сказала керівниця пресцентру.

Вона додала, що ворог змінив тактику, щоб знайти прогалини в українській ППО.

"Всі атаки, які відбуваються зараз, як правило, виглядають, як підбір максимально ефективної тактики, тому що вони використовують і змішаний спосіб атаки з різними ракетами різного базування, додаючи туди ще дрони", – пояснила Гуменюк.

Вночі 30 серпня Росія вчергове атакувала Київ. Ворог випустив безпілотники та ракети. Такого потужного нападу українська столиця не відчувала з весни. Внаслідок російського удару по столиці загинули два охоронці підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни накопичують ракети для масованого осінньо-зимового терору України – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі