пʼятниця, 01 вересня 2023 06:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про російські удари по Україні

Генштаб повідомив про російські удари по Україні
Росія била по Україні з авіації та РСЗВ. Фото: armyinform.com.ua

Протягом минулої доби російські загарбники завдали одного ракетного та 44 авіаційних ударів по Україні.

Ворог також здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 1 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни продовжують втрачати техніку і живу силу на Таврійському напрямку: озвучили втрати

Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Зруйновані житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Разом з тим авіація Сил оборони України минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та чотирьох ‒ по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили один артилерійський засіб на вогневій позиції та дві радіолокаційні станції противника.

Вранці 1 вересня в більшості регіонів України оголошували повітряну тривогу, повідомляли про пуски "Калібрів".

Повітряна атака по Києву вночі 30 серпня була однією з найпотужніших. Ворог випустив безпілотники та ракети. Такого потужного нападу українська столиця не відчувала з весни.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про російські удари по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі