середа, 30 серпня 2023 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Такого потужного нападу Київ не відчував від весни ‒ КМВА
Оновлено
8

Повітряна атака по Києву вночі 30 серпня була однією з найпотужніших. Ворог випустив безпілотники та ракети.

Такого потужного нападу українська столиця не відчувала з весни, написав у Telegram начальник Київської МВА Сергій Попко.

Спочатку росіяни застосували ударні БпЛА, попередньо, баражуючі боєприпаси Shahed.

Росія вночі 30 серпня атакувала Київ ракетами та дронами
Фото: t.me/kievreal
Росія вночі 30 серпня атакувала Київ ракетами та дронами
Росія вночі 30 серпня атакувала Київ ракетами та дронами
Росія вночі 30 серпня атакувала Київ ракетами та дронами
Росія вночі 30 серпня атакувала Київ ракетами та дронами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уламки ракет впали в двох районах Києва: є загиблі

"Кілька груп дронів прямували на Київ з різних напрямків. Невдовзі на столицю полетіли ракети, запущені із бортів стратегічної авіації Ту-95мс. Загалом, силами і засобами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей. У столиці зафіксовано падіння уламків в кількох районах. На жаль, загинули люди. В Шевченківському районі, на території підприємства шматки рашистських ракет вбили двох людей, ще одна отримала ушкодження. Також, внаслідок падіння решток ракет виникли руйнування і пожежі в Шевченківському та Дарницькому районах", – зазначив Попко.

За його словами, в обох районах уламки впали на території нежитлової забудови. У місцях падіння виникли загоряння, над ліквідацією пожеж працювали загони ДСНС.

"Дані оперативного зведення уточнюються. Вчергове дякуємо ППО за відмінну роботу. Але вчергове озвучу наполегливі прохання наших захисників неба – дбайте про власну безпеку! І в жодному разі не знімайте роботу ППО! Допомагайте наближати мир в Україні!"– наголосив Попко.

Оновлено на 6:59

У КМВА повідомили, що внаслідок падіння уламків в різних районах Києва загинули дві людини. Ще три отримали поранення різного ступеня важкості. Потерпілим надана медична допомога, двох поранених госпіталізовано.

Оновлено на 7:14

У Київській МВА уточнили, що внаслідок російського удару по столиці загинули два охоронці підприємства.

"Зовсім молоді хлопці – 26 та 36 років", – зазначили в КМВА.

Російські терористи вночі 30 серпня здійснили пуски ракет з Каспійського регіону. По всій Україні була оголошена повітряна тривога.

У Києві пролунали потужні вибухи. Ракети були випущені з Ту-95мс.

Зараз ви читаєте новину «Такого потужного нападу Київ не відчував від весни ‒ КМВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі