вівторок, 18 жовтня 2022 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія закидала Харків ракетами: Синєгубов розповів подробиці

Росія закидала Харків ракетами: Синєгубов розповів подробиці
Харків потерпає від російського терору з перших днів повномасштабної війни. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

18 жовтня близько 8:30 ворог запустив по Харкову з російського Бєлгорода вісім ракет.

Попередньо, постраждалих немає. Інформація уточнюється, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Тelegram.

"Профільні служби проводять обстеження, зокрема в Новобаварському, Основ'янському та Слобідському районах", – написав він.

Минулої доби, 17 жовтня, російські окупанти обстрілювали розташовані поряд із лінією зіткнення та кордоном з РФ населені пункти Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів. Гатили з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, є постраждалі, додав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас критична ситуація" – в Україні є ризик масштабних перебоїв зі світлом і водою

"Протягом доби в Куп'янському районі з пораненнями госпіталізовано чоловіка 64 років. Також вчора в Куп'янському та Чугуївському районах до медиків звернулися двоє чоловіків 74 та 67 років, які отримали поранення раніше", – уточнив чиновник.

Також в області триває розмінування. Піротехніки за 17 жовтня знешкодили 1428 вибухонебезпечних предметів, за даними Синєгубова.

Тим часом на лінії зіткнення тривають бойові дії.

"Ворог намагався йти в наступ в районі населеного пункту Берестове Куп'янського району, але зазнав втрат та відступив", – підсумував голова ОВА.

Російські окупанти рано-вранці 18 жовтня знову почали масовано обстрілювати Україну. Вибухи через "прильоти" лунали у низці міст. Загарбники цілилися в об'єкти енергетичної та критичної інфраструктури.

Атакували територію України ракетами типу "Калібр" та балістичними ракетами з півночі, повідомили в Повітряних силах України.

Президент Володимир Зеленський відреагував на черговий терор РФ українських міст.

Зараз ви читаєте новину «Росія закидала Харків ракетами: Синєгубов розповів подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі