четвер, 21 липня 2022 14:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія проводить приховану мобілізацію трьома шляхами – ГУР

Росія проводить приховану мобілізацію трьома шляхами – ГУР
У Росії намагаються провести приховану мобілізацію. Фото: Генштаб

У пунктах постійної дислокації противника не вистачає особового складу, який би сформував батальйон чи батальйоно-тактичну групу.

Тепер їх формують з різних частин. Про це розповів представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький під час брифінгу 21 липня, передає Gazeta.ua.

"Мобілізація в Росії проходить приховано. Зараз задіюють бойовий армійський резерв країни – російською БАРС, за рахунок якого комплектуються стрілецькі батальйони. Маємо чіткі свідчення цього. Там немає медкомісій чи інших процедур. Ти просто підписуєш контракт у військоматі і їдеш на фронт", – каже.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія залучає до наступу на Донбасі шість окремих армій – британська розвідка

Другий спосіб мобілізації у Росії – формування добровольчих батальйонів за національною ознакою. Кремль віддав вказівку на створення таких батальйонів у всіх федеральних утворення. Чисельність одного батальйону – 500-600 людей, які будуть воювати в Україні.

"Також в Росії широко розповсюджено найманство. Це вихідці країн з Близького Сходу переважно, що також суперечить міжнародним конвенціям. Росія не оголошує мобілізацію, бо для цього треба оголосити війну. Для Кремля – це оголосити поразку та невиконання раніше озвучених планів", – наголосив.

Втрати росіян на війні значні, але поки що не критичні для противника. Адже у них великий мобілізаційний ресурс. Але проблеми у військах окупанта лишаються.

"Насамперед – це комплектування бойових підрозділів, брак дефіцитних спеціальностей – механіки-водії, навідники гармат – спеціальності, які потребують спецпідготовки", – сказав Скібіцький.

Для поповнення окупантів, яких відправляють воювати проти України, російська влада залучає в'язнів. Метою Кремля є збільшення бойової могутності своїх збройних сил без проведення загальної мобілізації. Зазначається, що тягар формування сил окупантів влада РФ поклала на маргіналізовані анклави свого суспільства.

Виправні колонії в Ленінградській, Нижегородській, Новгородській і Володимирській областях РФ, а також Мордовії, Адигеї та інших регіонах отримали пропозиції щодо відправлення засуджених на війну.

Зараз ви читаєте новину «Росія проводить приховану мобілізацію трьома шляхами – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі