вівторок, 19 липня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія залучає до наступу на Донбасі шість окремих армій – британська розвідка

Росія залучає до наступу на Донбасі шість окремих армій – британська розвідка
Найближчим часом Путін планує захопити всю Донецьку область. Фото: Генштаб

Росія продовжує залучати до свого наступу на Донбасі номінально шість окремих армій.

У повному складі ці формування перед вторгненням були створені чисельністю майже 150 тис. осіб. Про це повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

"Останніми тижнями Росія часто оперувала угрупованнями розміром майже 100 осіб, проводячи наступальні операції в одному секторі одночасно. З початку вторгнення Росії важко підтримувати ефективну наступальну бойову силу. І ця проблема, ймовірно, стає дедалі гострішою", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог атакував Луганщину з чотирьох напрямків – Гайдай

Окрім серйозної нестачі особового складу, російські планувальники стикаються з дилемою між розгортанням резервів на Донбасі чи захистом від українських контратак у південно-західному напрямку Херсона.

Оголошена найближча політична мета Росії – захоплення всієї Донецької області.

"Незважаючи на те, що Росія все ще може досягти подальших територіальних здобутків, її оперативний темп і швидкість просування, ймовірно, будуть дуже повільними без значної оперативної паузи для реорганізації та переоснащення", – пишуть розвідники.

Росія продовжує примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Це пов'язано з великими санітарними та безповоротними втратами армії Російської Федерації, повідомив Генштаб. Зростає невдоволення діями російського командування серед військовослужбовців неслов'янських національностей, яких без жалю кидають у найризикованіші атаки на території України.

Водночас залишається високим рівень загрози ракетних ударів по всій території України, додали в Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «Росія залучає до наступу на Донбасі шість окремих армій – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі