середа, 20 липня 2022 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін відправляє на війну в'язнів – ISW

Для поповнення окупантів, яких відправляють воювати проти України, російська влада залучає в'язнів.

Метою Кремля є збільшення бойової могутності своїх збройних сил без проведення загальної мобілізації. Про це повідомляють в американському Інституті вивчення війни

Зазначається, що тягар формування сил окупантів влада РФ поклала на маргіналізовані анклави свого суспільства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відправляє на війну жінок-військовослужбовців

Звіт, опублікований російською правозахисною організацією "Русь Сидяча" 14 липня, підтвердив попередні спостереження ISW про те, що Кремль проводить кампанії з вербування у в'язницях для підтримки своїх операцій в Україні.

Виправні колонії в Ленінградській, Нижегородській, Новгородській і Володимирській областях РФ, а також Мордовії, Адигеї та інших регіонах отримали пропозиції щодо відправлення засуджених на війну.

"Ці зусилля з вербування, ймовірно, роблять акцент на кількості, а не на якості новобранців на користь прискорення розгортання сил із мінімальною підготовкою, і тому навряд чи забезпечать вирішальну бойову перевагу в бойових діях в Україні", – йдеться у повідомленні.

Автор: understandingwar.org
  Карта війни в Україні
Карта війни в Україні
Росія залучає всі можливі сили, щоб компенсувати втрати особового складу під час війни в Україні. Підрозділи військової поліції Східного військового округу припиняють виконувати свої функціональні обов'язки й вирушають на територію України як піхота.
Зараз ви читаєте новину «Путін відправляє на війну в'язнів – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі